Homepage  Prozawedstrijd  Prozawedstrijd 2015  Anja Mostertman  Beoordeling Alicia

Beoordeling Het doek valt voorgoed - Anja Mostertman

Het verhaal begint met Mira, een wat rijpere actrice die steeds minder werk krijgt. Bovendien staat haar huwelijk op springen, ze weet dat haar man een minnares heeft. De lezers treffen haar aan op het moment dat ook nog haar iPhone gestolen is. Dit zijn meteen al mooie ingrediŽnten voor het begin van een spannend verhaal.

De schrijfstijl is vlot, levendig en beeldend. Het meest opvallend vind ik de spanning die vanaf de eerste regel tot op de laatste bewaard blijft. Interessant is dat de bizarre wendingen in het verhaal toch volledig geloofwaardig overkomen waaruit de conclusie kan worden getrokken dat dit van tevoren heel goed is uitgedacht. Daarnaast sterke dialogen tussen de personages, uit het leven gegrepen. Uiteindelijk heb ik zeer genoten van de originele en verrassende ontknoping!

Een verhaal met een maatschappij- kritisch thema, de rijpere vrouw die steeds minder wordt gevraagd in de toneel/filmwereld omdat alles jong en mooi moet blijven. De boodschap in dit verhaal is dat akelige dramaís in het leven tot de meest positieve gebeurtenissen kunnen leiden. Na een ferm besluit begint er voor Mira een nieuw hoofdstuk in haar leven waarbij ze de touwtjes in eigen handen neemt en zelf scriptschrijver wordt.

Dit verhaal kan ik zo voor me zien als een film of toneelstuk. De personages zijn geloofwaardig en karakteristiek. Vol fantasie geschreven, wat een prachtig talent voor drama en thriller. De complimenten!

Januari 2016, Schrijfatelier Alicia

Beoordeling Het doek valt voorgoed - Anja Mostertman

Homepage  Prozawedstrijd  Prozawedstrijd 2015  Anja Mostertman  Beoordeling Alicia