Homepage  Prozawedstrijd  Prozawedstrijd 2016  Annemarie Enters  Beoordeling Alicia

Beoordeling Het interview – Annemarie Enters

Een journaliste gaat voor een interview naar een bekende schrijver Tomas Donovan. In de loop van het interview blijkt dat deze journaliste Annabelle met een bijzondere reden komt om hem te spreken over een boek dat hij heeft uitgegeven. Het manuscript blijkt te gestolen te zijn van haar moeder toen zij in het ziekenhuis belandde. Tijdens het interview confronteert Annabelle de schrijver met het feit dat hij plagiaat pleegde. Annabelle blijkt een slimme tante hoe zij deze situatie aanpakt en krijgt het voor elkaar dat hij een document ondertekent zodat haar invalide moeder de royalties van dit boek gaat ontvangen.

Een prachtig verhaal met flitsende dialogen tussen karakteristieke personages, de arrogante schrijver en de slimme journaliste. Wat ook opvalt is hoe mooi de lichaamtaal en het flirtgedrag van deze arrogante schrijver beschreven wordt. Goed verzorgd zijn de details van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Hoe heerlijk is het zo’n arrogante schrijver te ontmaskeren.

Een verhaal met een bijzondere ontknoping, goed uitgedacht. Het stelen van een manuscript deed me een beetje denken aan de film ‘The Words ‘waarin een schrijver beroemd wordt doordat hij een geweldig geschreven manuscript vindt en het laat uitgeven, waarbij hij doet alsof hij het zelf geschreven heeft.

Een verhaal met het thema ‘wraak’ en deze keer is de wraak zoet. Een interview dat deze schrijver nog lang zal heugen. Opvallend is wel dat de man na zijn nederlaag Annabelle toch vraagt voor een etentje. Het wordt min of meer in het midden gelaten of ze daar op in zal gaan. Hoe dan ook, gerechtigheid is geschied.

De complimenten voor dit leuke verhaal, vloeiend en vlot geschreven, het leest alsof de schrijfster dit zo uit haar mouw schudt. Een actieve en levendige schrijfstijl met de nodige verbeeldingskracht hebben ervoor gezorgd dat ik dit met veel plezier heb gelezen.


November 2016, Schrijfatelier Alicia

Beoordeling Het interview – Annemarie Enters

Homepage  Prozawedstrijd  Prozawedstrijd 2016  Annemarie Enters  Beoordeling Alicia