Homepage  Prozawedstrijd  Prozawedstrijd 2016  Maartje Elshout  Beoordeling Alicia

Beoordeling Bloedlust – Maartje Elshout

In dit verhaal is er een middel ontdekt dat bloedlust veroorzaakt bij mensen, degenen die hiermee geïnjecteerd zijn moeten gedood worden. Wie het middel heeft gemaakt is aanvankelijk onbekend. Het hoofdpersonage David Hofland, die vroeger heeft gewerkt voor de geheime dienst, krijgt op een dag onverwachts bezoek van een ‘collega’ met de opdracht deze geinjecteerden te doden. Uiteindelijk blijkt het middel toch te zijn ontwikkeld in opdracht van de Geheime Dienst, maar moet het bewijs opgeruimd worden…  

Door de manier waarop de eerste alinea geschreven is zit je al meteen in het verhaal.
Een heel spannend verhaal met personages die verrassende kanten hebben, moorden, geheimen, een angstaanjagend middel dat bloedlust veroorzaakt en de Geheime Dienst.
De ontknoping is verbijsterend, met geen mogelijk kan je als lezer vermoeden hoe het zal eindigen. De dialogen, de sfeer, de personages, alles is tot in de puntjes uitgedacht en prachtig verwerkt. Beeldend geschreven, geloofwaardige personages en een schitterende spanningsopbouw.

Het hoofdpersonage, de ‘moordmachine’ blijkt toch een zwakke schakel te hebben in zijn karakter, namelijk de naïviteit om van Zanten te vertrouwen. Hij klaart de klus, uiteindelijk blijkt dat de Geheime Dienst hem te slim af is geweest. 
De laatste regel is opvallend sober maar zo veelzeggend, de lezer weet meteen hoe laat het is…

Wat een prachtig talent, bovendien vloeiend geschreven en prettig leesbaar, aspecten die zeker belangrijk zijn voor het schrijven van een boek. De complimenten voor dit spannende verhaal, m.i. wederom volledig geschikt voor het uitwerken van een boek of filmscenario.


September 2016, Schrijfatelier Alicia

Beoordeling Bloedlust – Maartje Elshout

Homepage  Prozawedstrijd  Prozawedstrijd 2016  Maartje Elshout  Beoordeling Alicia